Optimaal gebruik maken van een kleine kantoorruimte

Heeft u een klein kantoor en moeite met het inrichten van de ruimte? Volg deze 6 tips voor het inrichten van een klein kantoor.
Door slim om te gaan met de ruimte en het meubilair kan het kantoor optimaal benut worden. Hier zullen een aantal factoren meespelen, want elke cm is van cruciaal belang.

  1. Kantoormeubilair
  2. Opbergmogelijkheden
  3. Gebruik de hoogte
  4. Licht en kleuren
  5. Accessoires
  6. Houd het netjes

1. Kantoormeubilair

Wat vaak het grootste gedeelte van de ruimte in beslag neemt, is het meubilair. Dit effect wordt vergroot als de kantoorruimte ook nog eens klein is. Denk dus goed na over welke meubels echt nodig zijn. Zo is een bureau en bureaustoel een fundamenteel onderdeel van elke werkplek. Maar is een grote vergadertafel of een bankstel in de ruimte daadwerkelijk nodig? Schrap dus onnodige meubels die de ruimte alleen maar voller maken.

Een bureau in een compacte afmeting kan al wat meer ruimte bieden, maar het is wel van belang dat deze voldoende werkruimte biedt. Zo dient een bureau volgens de ARBO eisen minimaal 120cm breed en 80cm diep te zijn. Kies voor een ruimtelijk bureau waar je onderdoor kunt kijken en niet belemmerd is met panelen of wanden.

Bureaustoel Every 182E  Bureaustoel Every 182E 
 
€ 355 
meer informatie »
Verstelbare ergonomische kruk Up  Kruk Up 
 
€ 129 
meer informatie »
Zit sta bureau Zit-sta bureau 
€ 639 
meer informatie »

 


2. Opbergmogelijkheden

Naast een bureau en bureaustoel zijn kasten ook een onmisbare aanvulling. Door kasten aan een kleine kantoorruimte toe te voegen worden er opbergingsmogelijkheden gecreëerd die er ook voor zorgen dat de werkplek netjes blijft. In een kleine ruimte is een hoge en smalle kast een goede keuze. Hierdoor oogt de ruimte hoger en ruimer.

3. Gebruik de hoogte

Een kantoor kunt u ruimer laten lijken door de hoogte te gebruiken. Zoals eerder beschreven, zorgen smalle kasten voor een optisch hogere ruimte. Verticale lijnen zoals hangende panelen Buzzifalls of Mesh, behang of gordijnen van plafond tot de vloer geven een ruimtelijk gevoel. Door te spelen met visuele effecten aan de wanden kan het verticale beeld vergroot worden.

Akoestische hangende panelen  Akoestische scheidingswand
 
€ 350 
meer informatie »
Akoestisch behang kantoor  Buzziskin Print akoestisch behang 
 
€ 629 
meer informatie »
Houten kantoorkast Houten draaideurkast
€ 343 
meer informatie »

4. Licht en kleuren

ls uw kantoorruimte voorzien van ramen waar veel daglicht naar binnenvalt, dan oogt de ruimte direct een stuk groter. Alleen niet elk kantoor heeft het voordeel van natuurlijk licht. Natuurlijk daglicht is altijd beter dan verlichting van de kantoorlampen, maar soms is daar niet voldoende van aanwezig in een ruimte.
Als er sprake is van weinig daglicht, speel dan met lichte kleuren op de wanden en van het meubilair. Lichte kleuren zorgen een ruimtelijke illusie.
Waar donkere kleuren licht absorberen, reflecteren lichte kleuren juist het licht waardoor de verlichting in de ruimte versterkt wordt.

Kantoormeubels lichte kleuren  Zadelstoel Capisco Puls 8106 
 
€ 907 
meer informatie »
Wit bureau met opbergingsmogelijkheid  Roldeurkast BE191
 
€ 375 
meer informatie »
Klein kantoor daglicht Elektrisch zit sta bureau 
€ 639 
meer informatie »

5. Accessoires

Het gebruik van accessoires in een kleine kantoorruimte dient geminimaliseerd te worden tot het noodzakelijke. Te veel bureau accessoires zorgen voor meer rommel en laat de ruimte snel vol en kleiner ogen.

6. Houd het netjes

Je werkplek personaliseren met fotolijstjes en andere onderdelen staan leuk op je bureau, maar oogt al snel rommelig. Vooral in een kleine ruimte is een minimalistische inrichting het thema. Net zoals accessoires, zorg ervoor dat dit wordt beperkt tot het noodzakelijke of zorg dat het netjes wordt opgeborgen. Kabels onder een bureau kunnen ook zorgen voor een rommelige werkplek. Door kabelmanagement zoals een kabelgoot onder het bureau toe te voegen, kan dit probleem als snel opgelost worden.

Kabelgoot bureau  Kabelgoot PKG
 
€ 34 
meer informatie »
Akoestisch paneel met opbergvakjes  Akoestisch bureaupaneel Mitesco Desk 
 
€ 169 
meer informatie »
Persoonlijke lade bureau Persoonlijke lade
€ 69 
meer informatie »

 

Uiteindelijk draait het erom dat de noodzakelijke kantoormeubelen en benodigdheden in de ruimte aanwezig zijn om uw werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast is het voor uw gesteldheid ook van belang dat het niet aanvoelt alsof u in een slordige ruimte aan het werk bent. Dus less is more, zeker in een klein kantoor!