Trek millenials aan met uw kantoorinrichting

Millenials, deze generatie is geboren tussen 1980 en 2000. Deze generatie medewerkers loopt waarschijnlijk ook bij u op de werkvloer rond.
In 2020 is de schatting dat 86 miljoen millenials in het bedrijfsleven zijn, wat hun de meerderheid maakt in de meeste organisaties. Als u millenials wilt aantrekken om bij uw bedrijf werkzaam te zijn, lees dan de 6 onderdelen waar u rekening mee kunt houden.

De millenials zijn anders opgevoed dan hun voorgangers en hebben andere verwachtingen van hun werkomgeving dan de generaties daarvoor. Zij vinden niet alleen de werkzaamheden belangrijk, maar ook factoren als de werkplek zelf. Uit een wereldwijd onderzoek onder 13.000 millenials blijkt dat bijna 80% de kwaliteit van hun werkplek belangrijk vindt. (CBRE, 2016). Dit kan betekenen dat u uw werkomgeving qua inrichting moet aanpassen om aan de behoeftes van de medewerkers te voldoen zodat zij tevreden en productief te werk zullen gaan.

Millenial proof kantoorinrichting

  1. Flexibele kantoorinrichting
  2. Creatieve werkplek
  3. Ergonomie en gezond werken
  4. Duurzaamheid en meer groen
  5. Prettige akoestiek
  6. Innovatie

Flexibele kantoorinrichting

De flexibele kantoorinrichting is een reflectie van de flexibiliteit binnen de organisatie. Medewerkers die steeds meer gevarieerde taken hebben en dit niet per sé op een vaste plek tijdens vaste uren doen.
Millenials houden er niet van om de hele dag stil te zitten op één plek om dezelfde taak uit te voeren. Liever voorkomen dat ze na een tijdje uit het raam gaan staren? Door de variatie in werkzaamheden is een flexibele werkplek geschikt voor diverse werkzaamheden, een aangename aanvulling.

Met flexibele kantoorinrichting, bedoelen wij niet alleen flexplekken waarbij diverse mensen gebruik maken van hetzelfde bureau. Maar ook diverse ‘hoekjes’ in de ruimte die geschikt zijn voor diverse werk gerelateerde doeleinden zoals vergaderen, een telefoontje plegen of gewoon om op de laptop te werken. Dit wordt ook activitity based working genoemd.
Houdt met de flexibele werkplek rekening met de stijl en identiteit van de organisatie om een gepaste kantoorinrichting te creëren.

Agile working kantoor

 

Creatieve werkplekken

Een dynamische kantoorinrichting roept creativiteit op!
Millenials werken graag op een plek waar ze zich op hun gemak voelen, maar waar ook inspiratie, creativiteit en innovatie gestimuleerd worden.
Denk ook aan een goede balans tussen werken en ontspanning door ruimtes of hoekjes te creëren die geschikt zijn om even tot rust te komen.

Creatieve vergaderplekken zoals de Social Swing of de akoestische overlegplekken in een leuk jasje waar medewerkers minder of geen last hebben van omgevingsgeluiden.
Vervang de ‘standaard’ vergadertafels met een sta-vergadertafel. Staand vergaderen zorgt voor efficierentere en creatievere vergaderingen. Lees wat nog meer de voordelen zijn van staand vergaderen.
De dynamische werkplek waar met elkaar gewerkt kan worden, mensen elkaar ontmoeten, maar ook waar ze elkaar inspireren, zorgt voor een prettige werkomgeving en een productieve en creatieve werkdag.

Duurzaam en meer groen op de werkvloer

De nieuwe generaties vinden zaken zoals hoe het bedrijf met het milieu omgaat belangrijk en hechten hier waarde aan.
Een duurzame kantoorinrichting is één van de manieren om dit aan te tonen. Denk aan het inzetten van recyclebare meubels in uw interieur in te zetten. Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn? Lees dan meer over de volledig recyclebare meubels.

De aanwezigheid van groen is ook altijd een pluspunt. Buiten naar binnen halen brengt meerdere voordelen met zich mee zoals stressvermindering, productiviteit en een schone(re) lucht.

Kantoorinrichting millenials

Ergonomie en gezond werken

Millenials zijn over het algemeen meer bezig met hun gezondheid. Doordat zij merendeel van hun dag achter hun werkplek besteden is de aanwezigheid van verstelbare zit sta bureaus een goede ergonomische (en gezonde) oplossing. Deze bureaus maken de afwisseling tussen zittend en staand werken mogelijk door middel van een druk op de knop. Dit is onder andere bevorderlijk voor de gezondheid en concentratie. Leer wat de voordelen zijn van staand werken.
U kunt deze type verstelbare bureaus ook combineren met deskfietsen zoals onze bureaufiets. Zo blijven de jonge werknemers gezond en tevreden terwijl ze langdurig achter hun scherm zitten. Maar als u toch zit is het ook belangrijk om een ergonomische bureaustoel te hebben om lichamelijke klachten te voorkomen.

Prettige akoestiek

Het concept van open werkruimtes is langzamerhand verleden tijd geworden. Dit komt vooral vanwege de geluidsoverlast. Een goede akoestiek in de kantoorruimte is van noodzakelijk belang. Dit geldt voor alle medewerkers op kantoor. Een ruimte waar u en uw medewerkers geen last hebben van hinderlijke nagalm en elkaar goed kunnen verstaan is een gevolg van goed akoestisch comfort. Een noodzaak voor de welzijn, tevredenheid en productiviteit van de medewerkers.

Innovatie

Millenials houden van vernieuwing, is het niet op technologisch vlak, dan zien zij het ook graag ergens anders in terug. Technische snufjes op de werkvloer zoals schermen voor presentaties of videoconferenties, bureaus met usb poorten, maar ook zit-sta werkplekken.

Flexibele kantoorinrichting
Een inspirerende werkomgeving waar millenials zich op hun gemak voelen, productief en creatief te werk kunnen gaan, vergroot de kans dat u getalenteerde medewerkers aantrekt, maar ook behoudt.

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,9! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.