Licht en geluid op kantoor

Licht en geluid gaan samen hand in hand. Beide zijn bepalend voor de sfeer in elke ruimte. Zo ook op kantoor. Akoestiek en verlichting zijn in elk bedrijf twee belangrijke elementen die invloed hebben op de gesteldheid, concentratie en productiviteit van het personeel.
Een goede akoestiek en de juiste verlichting zijn dus van essentieel belang voor een gezonde werkomgeving.

In de moderne architectuur van kantoorinrichtingen, is er veel gebruik gemaakt van harde materialen zoals glas, beton en hoge muren in grote open ruimtes. De harde materialen zorgen ervoor dat geluidsgolven weerkaatsen waardoor er galm ontstaat. Deze galm van omgevingsgeluiden zorgen voor akoestische problemen die als onprettig worden ervaren. Constante blootstelling aan storende geluiden heeft invloed op ons gestel, tevredenheid en energie.

Een gebrek aan licht kan onze concentratie en prestatie op de werkvloer beïnvloeden. Daarnaast heeft het ook effect op onze biologische klok. Kortom in een gezonde werkomgeving is een goede akoestiek en verlichting een must.

Met akoestische verlichting vangt u twee vliegen in één klap.

Type akoestische verlichtingen

Akoestische lampen zijn er in verschillende soorten en maten. Elke lamp heeft zijn eigen design en is mogelijk in verschillende kleuren die u kunt kiezen zodat deze bij uw interieur aansluit.

Alle akoestische lampen zijn gestoffeerd en hebben een geluidsabsorberende werking. De meeste lampen zijn voorzien van een vilt stoffering die geluiddempende eigenschappen hebben. Door deze absorptie heeft u minder last van omgevingsgeluiden op de werkvloer.
Hierdoor kunt u zich beter concentreren en kunt u tegelijkertijd genieten van de blikvangers in uw kantoorinrichting. De lampen hebben een multifunctionele werking wat aansluit bij de toenemende trend van kantoorinrichtingen, van dynamische werkomgevingen.

Akoestische vloerlamp BuzziLight Akoestische vloerlamp BuzziLight   meer informatie »
Akoestische hanglamp  Akoestische hanglamp BuzziMoon
€ 2.049 
meer informatie »
Akoestische wandpaneel verlichting Akoestisch wandpaneel met verlichting

 


Hanglampen

Akoestische hanglampen zijn een lust voor het oog. Ze zijn ideaal als u een warme sfeer wilt creëren. Akoestische hanglamp Alhambra & Royal en BuzziLight zijn hier mooie voorbeelden van. Deze lampen geven de omgeving een mooi lichteffect. Daarnaast zijn grote lampen ook een toevoeging die vaker worden gezien in verschillende interieur stijlen. Zoals de akoestische XL hanglamp BuzziShade of BuzziZepp met LED verlichting.

Hanglamp akoestisch chandelier  BuzziChandelier hanglamp 
 
€ 1.799 
meer informatie »
Design hanglamp akoestisch  BuzziHat geluidsabsorberende lamp 
 
€ 1.695 
meer informatie »
Silent pendant lamp Silent Pendant Lamp 
€ 207 
meer informatie »

Vloerlampen

Akoestische vloerlampen zijn een uniek stukje meubilair. Deze lamp is zo groot dat het telt als een meubel.
De akoestische XL vloerlamp BuzziShade is bekleed met vilt stoffering en draait geheid hoofden om.

Akoestische vloerlamp BuzziShade XL akoestische lamp meer informatie »
Staande vloerlamp akoestisch Staande lamp akoestisch meer informatie »
Grote vloerlamp geluidsdempend Grote vloerlamp loungeruimte meer informatie »

Wandlampen

De akoestische wandlampen bestaan uit akoestische panelen met verlichting. Deze fraaie panelen zijn ook mogelijk zonder verlichting. De akoestische wandverlichting brengt sfeer in elke ruimte en hebben een decoratieve meerwaarde. Deze type akoestische verlichting is ideaal als u niet op zoek bent naar felle lampen.

Akoestisch wandpaneel verlichting Buzziclipse verlichting meer informatie »
Bemolle paneel snowsound  Bemolle Lux
 € 1.285 
meer informatie »
BuzziClipse panelen Akoestische wandpanelen met verlichting

 

Zoals u ziet zijn de akoestische lampen niet de standaard lampen die u meestal ziet. De lampen bieden een akoestische oplossing, verlichten de ruimte en zijn ook ware decoraties. Deze 3 factoren dragen bij aan een arbo vriendelijke kantoorinrichting.

Bij het kiezen van (akoestische) verlichting dient u rekening te houden met de ruimte. Welke werkzaamheden worden er verricht, waar komt het inval van daglicht vandaan, wat zijn de arbo eisen van verlichting, zijn de lampen eenvoudig bereikbaar voor schoonmaak?

Bent u benieuwd naar meer akoestische oplossingen of fraaie verlichting voor uw werkomgeving? Bekijk dan ons assortiment. MV Kantoor biedt u een ruime keuze in diverse akoestische panelen en lampen.

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina  en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!