4 spraakmakende werkplekken van bekende merken

Of het nu in het budget past of niet, dromen mag altijd. Kijk mee naar het sportieve hoofdkantoor van Nike in New York, het speelse kantoor van Candy Crush in Stockholm, het buurthuis van Airbnb in Dublin en als kers op de taart Apple Park in Cupertino.

Nike

Het hoofdkantoor van Nike beslaat 4.000 vierkante meter over 6 verdiepingen en biedt plek aan 180 medewerkers. Nike zou zijn naam geen eer aan doen als er geen ruimte is voor sport, dus is er een luxe basketbalveld aangelegd. Daarnaast zijn er twee buiten terrassen en een Swoosh tuin gemaakt uit vetplantjes. Het kantoor heeft een open inrichting en veel flexwerkplekken om creativiteit en samenwerking te stimuleren. Je vindt er veel gerecyclede materialen, de lunch wordt geserveerd vanuit een food truck en de buitenruimtes maken buitenvergaderingen en relaxmomentjes mogelijk. Zo zorgt Nike voor een goede balans voor zijn werknemers.

 

 

 

Bron: Designboom.com | Fotografie: Met dan aan Nike

 


Candy Crush

In de kantoren van Candy Crush komen de computer spellen van ontwikkelaar King tot leven in een humoristische omgeving vol technische snufjes. Volg de oranje zuurstok strepen op de vloer en de neonlichtjes naar de receptie en je wordt welkom geheten door een grote roze candy troll. En de receptioniste natuurlijk, in een witte ei vormige receptiebalie. In dit kantoor wordt er in scrum teams gewerkt, hierdoor zijn flexibele werkplekken noodzakelijk. Daarnaast is er voldoende plek voor snelle staande meetings en langere vergaderingen in aparte vergaderruimtes. Deze kamers zijn verschillend ingericht en hebben elk hun eigen game persoonlijkheid met bijpassende kleuren. Rondom de werkplekken zijn flexibele scheidingswanden geplaatst. Deze wanden maken de bureaus speelser, zorgen voor een afscheiding tussen de teams en dragen bij aan een goede akoestiek. Naast de vergaderruimtes en werkplekken zijn er diverse plekken gecreëerd voor informele gesprekken en ontspanning. Een plekje in de onderzeeër, tram, bus of je even terugtrekken in de bibliotheek of bij het haardvuur. De grote gezamenlijk ruimte is Pavilion Park, een feest ruimte geïnspireerd door Zweedse parken gecombineerd met een beetje circus. Hier komt de hele organisatie samen voor grote bijeenkomsten.

 

 

Candy crush stockholm

 

 

 

 

 

Bron: Urdesignmag.com | Fotografie: Adolfsson & partners

 

Airbnb

In Dublin staat het hoofdkantoor van Airbnb, “The Warehouse” is volledig ontworpen volgens een buurt concept en volgt Airbnb’s visie: Belong Anywhere. Er zijn veel individuele werkplekken te vinden maar is er ook ruimte voor samenwerkende teams. Het kantoor is verdeeld in primaire en secundaire werkruimtes. De primaire kantoren beslaan 29 buurten voor maximaal 14 mensen per buurt. In elke buurt staat een grote tafel, een of twee zit-sta tafels, een loungeplek en opbergruimte. Individuele bureaus zijn vervangen door een grote tafel met op maat gemaakt meubilair door lokale meubelmakers. De secundaire werkplekken bestaan uit verschillende ruimtes waaronder de “Agora” een open ruimte die de begaande grond met de kelder verbindt. Deze open trap vormt het focus punt in de ruimte en wordt gebruikt voor conferenties, evenementen en als ontspannen werkruimte. De kantine en vergaderruimtes zijn ook te vinden in de secundaire werkplekken. De vergaderruimtes zijn geïnspireerd door bestaande Airbnb advertenties vanuit Portugal, Griekenland, Roemenië, Japan, Zweden, Marokko en Frankrijk.

 

 

 

 

Bron: Urdesignmag.com | Fotografie: Donal Murphy

 

Apple

We kunnen dit lijstje natuurlijk niet afsluiten zonder het meest besproken kantoor ooit te noemen: Apple Park, het hoofdkantoor van Apple. Dit ronde ruimteschip heeft in totaal 5 biljoen dollar gekost en bevindt zich in Cupertino, California. Rondom het gebouw zijn 9.000 bomen geplant waaronder verschillende fruitbomen, eiken, pergola’s en er is een grote vijver aangelegd. De bedoeling van al deze bomen en natuur is om werken zoveel mogelijk als een wandeling in het park te laten voelen. Apple Park biedt plek aan 12.000 werknemers in identieke segmenten verdeeld over vier verdiepingen. Alles wordt structureel herhaald in totaal acht keer door de gehele ring. De werkplekken zijn configureerbaar en teams kunnen zelf bepalen of ze in individuele kantoren of open ruimtes willen werken. De bureaus zijn allemaal in hoogte verstelbaar en de bekabeling is verzonken in de mechaniek, alles in dezelfde mat aluminium kleur als de Macbook. Elk segment heeft een grote eiken vergadertafel met glazen whiteboards en grote tv schermen. De echte hub van dit ronde gebouw is het café. Met 4.000 zitplekken één van de grootse keukens van de Verenigde staten. Medewerkers kunnen zich over het gehele park voortbewegen op een van de 2.000 speciaal ontworpen fietsen. Ook weer in diezelfde Apple grijs.

 

 

 

 

 

Bron: Wallpaper.com | Fotografie: Mark Mahaney

 

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot een grote Universiteit verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,8!