De beste meubels voor schoolinterieurs

Als onderwijsinrichter hebben wij een aantal favoriete meubels die wij graag inzetten voor schoolinrichtingen. Deze meubels zijn duurzaam, dynamisch en stimuleren de creativiteit. Van treinbanken in de kantine tot akoestische banken voor een rustige zit- of werkplek. Bij MV Kantoor kunt u terecht voor meubels voor het primair onderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs, hoger onderwijs en bibliotheken.

1. Treinbank

De treinbank is het meest veelzijdige zitelement voor schoolinrichtingen. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo kunt u kiezen uit enkele of dubbele treinbanken, allerlei afmetingen en stofsoorten.
De in Nederland geproduceerde treinbanken zijn van hoogwaardige kwaliteit, zijn enorm stek en gaan lang mee. De treinbankzitting is mooi afgerond, heeft een goede zitdiepte en voor nog meer zitcomfort is nosagvering in de zitting verwerkt. 

De productie is duurzaam: er wordt uitsluitend gecertificeerd brandvertragend koudschuim toegevoegd, de meubelrompen worden van 18mm watervast verlijmd multiplex met PEFC keurmerk vervaardigd. Bovendien wordt het afval als koudschuim en plaatmateriaal hergebruikt voor bijv. kindermeubels, en poefen. Het knipafval wordt doorgegeven aan knutselclubs en scholen.

Treinbanken zijn het ideale meubel voor de schoolkantine. Een coupé opstelling in combinatie met een kolomtafel is de populairste toepassing. Er worden zo heel wat zitplekken voor leerlingen creëert.

De treinbank is geschikt voor alle kantines: De treinbank kan in elke maatvoering geproduceerd worden, waaronder een hoektreinbank. Qua stoffering zijn er diverse stofsoorten in verschillende prijsgroepen. Kunstleder wordt vaak gekozen door zijn lange levensduur en is gemakkelijk hygiënisch schoon te houden.
Maar, treinbanken met print zijn favoriet. De zitbanken worden bekleed met Polycolour. Met dit bekledingsmateriaal worden de mooiste creaties werkelijkheid. U kunt het meubel een eigen identiteit geven door afbeeldingen en logo’s bedrukt op Polycolour te laten verwerken op het gekozen meubel. De afbeelding die gebruikt wordt moet minimaal 300 dpi zijn. Polycolour is kleurecht, brandvertragend, vochtwerend en uitstekend te reinigen. Natuurlijk kunnen wij helpen met het maken van een design.

Treinbanken voor schoolkantine


2. Kruk Upis1

Deze ergonomische wiebelkruk is speciaal voor alle kinderen die niet kunnen stoppen met bewegen! De afgeronde anti-slip voet zorgt voor een ergonomische zithouding en een gevoel van vrijheid. Leerlingen vinden het heerlijk om te kunnen blijven bewegen terwijl ze zich concentreren op de les of opdracht.

De balanskruk is in hoogte verstelbaar van 45 tot 63 cm door middel van de handgreep onder de zitting. De flexibele kruk Up is leverbaar in zes vaste kleuren en een speciale duurzame verrassingskleur, welke 100% van gerecyclede bureaustoelen wordt gemaakt.

Interstuhl Kruk Up


3. The Hut

Het akoestische huisje The Hut, creëert een kamer in een kamer en kan gebruikt worden als individuele werkplek, overlegplek of als ontspanningsruimte. The Hut kan op verschillende manieren ingedeeld worden, bijvoorbeeld met bijpassende zitbanken, een bureau of zitballen. Het akoestische hutje kan uitgebreid worden met een whiteboard, elektrificatie en verlichting.

Omgevingsgeluiden worden in The Hut gedempt, hierdoor voelt het comfortabel, warm en rustig in het huisje. De Hut is te bestellen in verschillende afmetingen of zelfs met frontjes en deur om de akoestische plek af te sluiten.

The Hut akoestisch huisje


4. Ziteiland

Ziteilanden bieden een toegankelijke zitplaats in de kantine, aula of hal. Deze ziteilanden zijn comfortabel, duurzaam en extreem sterk. De schoolbanken zijn verkrijgbaar in diverse vormen. Een tijdloze rechthoekige of ronde vorm kan altijd. Een slinger, honingraad of pinda vorm staan speelser in de ruimte.

Net als treinbanken zijn de ziteilanden verkrijgbaar in diverse afmetingen en stofsoorten. Wij komen graag met een ontwerpvoorstel hoe we de huisstijl doortrekken in de schoolinrichting. Zo hebben wij ziteilanden met sinaasappelprint voor een gezonde schoolkantine gemaakt, een ziteiland met boekenprint voor een bibliotheek en een rond ziteiland met realistische bomenprint voor een open leercentrum.

Deze ziteilanden kunnen tegen een stootje en zijn voorzien van een unieke waterkering. Dit zorgt ervoor dat er geen vocht en vuil in de zitmeubels terecht kan komen. Hierdoor blijven de kantinebanken langdurig mooi en schoon.

Ziteiland met print


5. Treehouse

Wie wil er nou niet in dit leuke huisje werken? De Treehouse is voorzien van twee zitjes en kan gecombineerd worden met een tafeltje. Een ideale plek om individueel of samen aan een opdracht te werken. De Treehouse biedt concentratie in een open ruimte en is een leuke afwisseling van een traditionele werkplek.

Kies uw favoriete kleuren voor de zitkussens, tafel en binnenkant. Daarnaast kan de buitenkant met stof of hout bekleedt worden. Klein of groot, iedereen zit met plezier in deze leuke boomhut.

Verrijdbare boomhut voor scholen


6. Bijzettafel T-pad

T-Pad is door zijn open ontwerp gemakkelijk aan te schuiven bij een bank of stoel. Dit maakt deze bijzettafel heel geschikt als laptoptafel.

Leuk aan dit tafeltje is dat het leverbaar is in maar liefst 25 verschillende poedercoating kleuren. Een bijpassende T-Pad voor elk schoolinterieur!

Speciaal voor al die goede ideeën is er een T-Pad A3 kladblok, die precies op het tafelblad past.

Laptoptafel T-pad


7. Oscar kantinestoel en kruk

Als we een ideale kantinestoel zouden moeten aanwijzen staat de Oscar op nummer 1! Deze stevige stoel heeft een fijne zitkuip, een greep om de stoel makkelijk te verplaatsen en is stapelbaar tot 10 stuks. Wat deze stoel ook zo fijn maakt is de brede mogelijkheid aan hout en laminaat kleuren (meer dan 100 kleuren!), we zijn nog geen project tegen gekomen waar de Oscar niet in past.

Op onze projectpagina staan veel voorbeelden van de multi inzetbaarheid van deze kantinestoel. Een kantine met lage en hoge zitjes voor ogen? De Oscar stoel gaat hand in hand met de Oscar kruk. Beide modellen zijn leverbaar met een vierpoot of sledeframe.

Oscar kantinestoelen


8. Verrijdbare klaptafel

Als u op zoek bent naar een dynamische schoolinrichting kan een verrijdbare klaptafel niet ontbreken. Deze functionele kantinetafels zijn makkelijk in te klappen en verplaatsbaar, zo is een andere indeling snel gerealiseerd. Is er meer ruimte nodig voor een evenement? Klap de tafels in en schuif ze tegen elkaar voor extra veel ruimte.

De verrijdbare tafels zijn leverbaar in diverse afmetingen, frame- en bladkleuren. Let bij het kiezen van bijpassende kantinestoelen op de stapelbaarheid. Zo blijft het gemak en de snelheid bij een andere indeling.

Verrijdbare klaptafel


9. Mitesco akoestisch bureaupaneel

Deze panelen zorgen voor een persoonlijke en rustige werkplek. De Mitesco panelen staan garant voor een hoge geluidsabsorptie, in het bijzonder voor de spraakfrequenties. De afwerking zorgt ervoor dat 100% van het oppervlak geluidsabsorberend is aan beide zijden. Deze anti-spiek schermen zijn brandwerend, gif en allergie vrij.

Er zijn diverse bevestigingsmogelijkheden zoals een tafelklem of voeten voor een vrijstaande plaatsing op tafel. Boren in het tafelblad is hierbij niet nodig. Bovendien kunt u de schermen op de kopse kant maar, ook aan de zijkanten van het blad plaatsen.

Mitesco akoestisch spiekscherm


10. Interstuhl bureaustoel 9123

9123 is een is ergonomische bureaustoel, heel geschikt voor leeromgevingen. De stoel is sterk met een maximale belasting van 120 kg. Duurzaam en voorzien van 10 jaar garantie op de stoel, 3 jaar op de bekleding en wielen. De stoel is comfortabel en ergonomisch. Door de minimale verbindingen is de bureaustoel makkelijk schoon te maken. Daar bovenop heeft de stoel een antibacteriële bekleding voor een hygiënische leeromgeving.

School bureaustoel


Bonus: voor thuisonderwijs

Ook thuis is een ergonomische leerplek belangrijk, net als op school. Wij adviseren de HAG Capsico Puls vanwege zijn volledige bewegingsvrijheid. Door het speciale voetkruis en de zadelzitting wordt beweging vanuit de voeten gestimuleerd waardoor de gebruiker onbewust blijft bewegen en niet urenlang een statische houding aanneemt.

De zithoogte kan versteld worden met behulp van een gaslift tussen lage en hoge werkposities. De bureaustoel heeft een verstelbare schommelweerstand voor en actieve en dynamische zithouding.

Door de uitgebreide keuze in kleuren en stoffen past de stoel altijd in het interieur. De Capisco bureaustoel zelf ervaren? U bent van harte welkom in onze showroom voor een zittest.

Bureaustoel voor kinderen

Meer weten over een nieuwe schoolinrichting? Neem gerust contact met ons op of kijk in onze webshop voor diverse schoolmeubelen
MV Kantoor is een ervaren schoolinrichter uit Zeist en creërt al jaren de mooiste leeromgevingen en schoolkantines. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie. Benieuwd naar ervaringen van onze klanten? Eerlijke beoordelingen leest u hier.