Hoe ziet een kantoorruimte eruit in de nieuwe werkrealiteit

De manier waarop we werken is veranderd, meer thuiswerken is niet meer weg te denken maar verbinding met de organisatie en collega’s blijft belangrijk. Tijd om naar blijvende en duurzame oplossingen te kijken. Wij geven hieronder een aantal handvatten voor een succesvolle anderhalve meter kantoorinrichting

Het kantoor als ontmoetingsplek

Kantoren zullen veel meer fungeren als een ontmoetingsplek voor collega’s. Thuiswerken is voor individuele activiteiten en geconcentreerd werk, kantoor voor teamactiviteiten, meetings en brainstormsessies. We lichten een aantal producten uit voor team activiteiten op kantoor. Deze flexibele werkplekken nemen weinig ruimte in beslag en kunnen multifunctioneel worden ingezet. Als individuele werkplek of voor vergaderingen waarbij iedereen genoeg afstand van elkaar houdt. Zo hoeft er geen tafel gedeeld te worden.

Toro

Dit zitmeubel in de vorm van een stier kan ingezet worden als comfortabele stoel of flexibele werkplek. Door de ruime kleurkeuze is geen combinatie hetzelfde en past de Toro altijd perfect in uw inrichting. Toro stimuleert de creativiteit en is uitnodigend. Het stalen schrijfblad is ideaal voor een laptop of schrijfblok maar kan ook gebruikt worden als kapstok.

iQseat

Deze verrijdbare, speelse en flexibele iQseat kan eenvoudig omgetoverd worden van comfortabele stoel tot kleine werkplek. De rugleuning van de gestoffeerde stoel kan omgedraaid worden waardoor u eenvoudig met uw laptop (even) kunt werken of een overleg kunt houden. De stoel met tafelblad is voorzien van wielen en past door zijn ontwerp en multifunctionaliteit in verschillende interieurs. iQseat neemt weinig ruimte in beslag en heeft een uniek design.


R2

R2 biedt een extra zitplek, werkplek en opbergruimte. Deze unieke poef met schrijftafel heeft een uitstekend zitcomfort en een welkome toevoeging aan het kantoorinterieur. Bepaal zelf de uitstraling door de stof en kleur te bepalen. Plaats meerdere creatieve zitmeubelen bij elkaar voor een uitnodigend effect.


Activity based working

Voor Corona schreven wij al eerder over activity based werken. In de huidige situatie is deze manier van werken nog steeds relevant en het overwegen waard. Bij activity based working worden kantoorruimtes ingericht op basis van activiteiten, zo worden er concentratieruimtes, brainstormruimtes, belruimtes, vergaderruimtes en loungeplekken ingericht. Zo wordt er gericht gebruik gemaakt van bestaande ruimtes en blijft de bezetting overzichtelijk.

Flexibele werkplek Toro  Flexibele werkplek Toro
 
€ 1.178 
meer informatie »
iQseat stoel met tafelblad  iQseat stoel met tafelbad
 
€ 850 
meer informatie »
R2 poef met schrijftafel R2 poef met laptoptafel 
€ 476 
meer informatie »

Oog voor persoonlijke ruimte

Deel open kantoorinrichtingen en werkeilanden op in individuele werkplekken. Scheidingswanden en panelen maken deze klus een stuk makkelijker. Dit kan met wanden van plexiglas of veiligheidsglas maar ook met plantenbakken en akoestische panelen. Voor een moderne, frisse en blijvende oplossing. Ook in een klein kantoor met weinig vierkante meters ter beschikking kan er met schermen een veilige werkplek gecreëerd worden. In onderstaand voorbeeld zijn de volgende producten gebruikt:
- Akoestische plantenbakken als roomdivider
- Akoestische panelen, eventueel uitgebreid met een opzetscherm van plexiglas
- Corona preventieschermen aan de zijkanten van de bureaus voor een veilige doorloop

Kantoorinrichting tijdens Covid-19

Huisje op kantoor

Een andere oplossing is het creëren van aparte werkplekken binnen de al bestaande ruimte. Dit zogenaamde room in room concept zorgt voor een persoonlijke werkplek zonder volledig afgesloten te zijn. The Hut is een akoestische oplossing in de vorm van een huisje. The Hut kan eenvoudig worden voorzien van een (sta) bureau voor een veilige en uitnodigende werkplek.

Tijdens vergaderingen

Hierboven noemden we al creatieve zitoplossingen voor meetings maar u kunt ook persoonlijke ruimte creëren in een al bestaande vergaderruimte. Houd rekening met het aantal deelnemers en maak gebruik van vrijstaande preventieschermen of mobiele akoestische schermen op tafel.

Gotessons The Hut  The Hut
 
€ 3.285 
meer informatie »
Gotessons Fold it  Fold-it bureau scheidingswand
 
€ 67 
meer informatie »
Mitesco Safety scherm Preventiescherm Miteco Safety 
€ 224 
meer informatie »

Videobellen

Virtueel vergaderen is waardevol in deze tijd waarin we niet meer gemakkelijk samen kunnen komen. Virtuele meetings kunnen zowel thuis als op kantoor plaatsvinden. Privacy, een prettige akoestiek en technologische hulpmiddelen zijn hierbij essentieel.

Duo werkplek Idea Starter

Deze concentratie werkplek stimuleert persoonlijke productiviteit. De werkplek bestaat uit 2 aparte werkplekken gescheiden door panelen. Elke werkplek heeft een comfortabele zitting, is voorzien van een tafelblad waarop u kunt werken en biedt u privacy door de hoge panelen. Het swivel tafelblad kunt u naar voren schuiven en 180 graden draaien. De panelen hebben ook een akoestische werking en zorgen ervoor dat omgevingsgeluiden gedempt worden. Pak uw laptop erbij en u bent klaar voor de volgende zoom meeting.

Akoestische unit HUSH Work

Deze akoestische unit Hush Work is een ideale oplossing voor virtuele vergaderingen. De geluidsabsorberende wanden zorgen voor goede een akoestiek en is perfect voor grote kantoortuinen. De werkplek wordt gesloten met een glazen deur en heeft een actieve ventilatie, hierdoor blijft HUSH work een fijne en hygiënische werkplek.

Akoestische ruimteverdeler Trunk

Trunk is een gestoffeerde akoestische ruimteverdeler met een multifunctioneel karakter. Trunk is optioneel voorzien van een schermhouder. Dit maakt deze roomdivider populair voor vergaderingen en zorgt daarnaast voor een prettige akoestiek en persoonlijke ruimte. Door de verrijdbare wielen gemakkelijk te verplaatsen tussen werkplekken of loungeplek voor een rustige meeting.

Markant Idea starter  Duo werkplek Idea Starter
 
€ 6.514 
meer informatie »
Mikomax Hush work  Akoestishe unit Hush work
 
€ 12.036 
meer informatie »
Cascando Trunk Trunk ruimteverderler 
€ 1.268 
meer informatie »

Advies voor het 1,5 meter kantoor

Door de nieuwe veiligheid regels verandert de indeling van het kantoor, dit leidt tot een nieuwe lay-out en routing. Geen idee waar u moet beginnen? Neem contact op met onze klantenservice en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen.

Hieronder is een voorbeeld te zien van een vernieuwde indeling waarbij rekening gehouden wordt met anderhalve meter afstand. Zo is er een andere indeling gecreëerd met minder werkplekken. In plaats van de extra werkplekken is er meer ruimte voor overleg, ontspanning en korte brainstorm sessies. Daarnaast zijn er diverse scheidingswanden toegevoerd waar er extra afstand gewenst is. 

Situatie voor Covid-19:

Kantoorinrichting lay out situatie voor corona

Situatie na Covid-19:

Kantoorinrichting lay out situatie na corona

Heeft u vragen of meer weten over de 2020 werkplek? Neem gerust contact met ons op of neem een kijkje op onze webshop voor diverse kantoormeubelen
MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist en creëren al jaren de mooiste werkomgevingen en kantine inrichtingen. Bekijk onze projectenpagina voor interieur inspiratie. Benieuwd wat men van ons vindt? Eerlijke beoordelingen leest u hier.

Lees ook de volgende artikelen:
Kantoorinrichting volgens de 1,5 meter afstand maatregelen
Thuiswerken, zo werkt het wél!
Gestoffeerde meubelen op kantoor: geef bacteriën geen kans