Tijd voor akoestische oplossingen

Inmiddels hebben wij allen al wat ervaring in het thuiswerken, online vergaderingen en veel telefoongesprekken, kortom het werken op afstand. Dit heeft het belang van akoestiek alleen nog meer laten getoond. Zowel op de thuiswerkplekken, maar vooral op kantoren.

Steeds meer bedrijven maken aanpassingen aan hun kantoorinrichting zodat personeel comfortabel kan werken. Langzamerhand gaan er mensen terug naar het kantoor (en/of combineren dit met thuiswerken) en worden er voorbereidingen getroffen om dit mogelijk te maken.

We zien daarin ook een ontwikkeling in het gebruik van het kantoor. De werkomgeving transformeert langzamerhand naar een ontmoetingsplek, mede door het thuiswerken.
Er komt steeds meer een verdeling van flexplekken, ruimtes om samen te komen, plekken waar werken op afstand mogelijk is. Oftewel de hybride werkomgeving dat gericht is op activity based werken. Lees meer over het Hybride werken.

Door al deze veranderingen wordt er ook gekeken naar de akoestische oplossingen en dat is zeker noodzakelijk. Dit zorgt niet alleen voor betere concentratie, maar draagt ook bij aan een prettige werkomgeving.
Door de andere manier van werken, wordt er opnieuw gekeken naar wat er nodig is. We zien dat men niet ‘alleen maar terug gaat’ naar kantoor, maar de nieuwe manier van werken ook meeneemt, specifiek het remote werken, videobellen, telefoneren e.d. Een werkwijze die niet meer zo snel weggaat.

Akoestische werkplekken na Corona

Waar moet u rekening mee houden als het gaat om akoestiek?

Doordat men weer terugkeert naar kantoor en het gebruik veranderd is, zijn er verschillende ‘hoeken’ en diverse samenwerkingsvormen waar geluiden vandaan komen.
Videogesprekken duren bijvoorbeeld langer, zijn vaak met grotere groepen mensen waarbij men voor een langere periode geconcentreerd moet worden en u niet afgeleid raakt. Soms vinden deze plaats in conferentie ruimtes, maar zijn ook vaak in gehorige kantoortuinen.
Dit vraagt om een passende geluiddempende oplossing die verder gaat dan noise-canceling koptelefoons en headsets met microfoons.

Heeft u een open kantoortuin en wordt er veel gebeld? Dan zijn akoestische panelen een prettige toepassing en kunnen wandpanelen ook erg handig zijn.

Is uw kantoorinrichting aangepast naar een soort ontmoetingsplek met flexplekken? Dan kunt u  geluiden prima absorberen met akoestische bureauschermen en/of plafondpanelen. Op zoek naar een flexibele toepassing? Kies dan voor vrijstaande panelen.

Wordt er veel overlegd bij u, zowel fysiek als op afstand? Met behulp van dichte akoestische cabines kunt u uitstekend geluiden absorberen. Deze concentratie units zijn voorzien van allerlei gemakken zoals elektrificatie, verlichting en goede ventilatie.

Deze gesloten boxen zijn er als eenpersoons kantoorpod, maar ook voor meer personen zodat deze als dichte overlegplek kan gebruikt worden.

Akoestische plafondpanelen >>           Akoestische wandpanelen >>
Akoestische verlichting >>                    Akoestisch meubilair >>
Akoestische scheidingswanden >>      Diverse akoestiek >>

Akoestische oplossing kantoorinrichting Pillow Grid

Voordelen van de geluidsabsorberende producten

Met akoestische panelen dempt u niet alleen geluiden, maar wordt er privacy gecreëerd en kan men hun werkplek afschermen. Een prettige akoestiek verhoogd niet alleen de productiviteit, maar zorgt ook voor een aangename werkomgeving.

Maatwerk is mogelijk, systemen zijn flexibel, kunnen meegenomen worden bij verhuizingen en is een minder grote investering dan wanneer u verbouwt. Ook na de Corona crisis blijven de geluiddempende oplossingen effectief door hun duurzame werking.

Meer weten?
Wilt u meer over weten over optimale akoestiek en verstaanbaarheid op kantoor? We helpen u graag met de akoestiek in uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op.


Dichte officebooths Busypod