Kies voor een gezonde en actieve zit/stahouding met Kruk Up!

Wij weten allemaal dat een hele dag zitten niet gezond is. Er zijn al meerdere artikelen aan dit onderwerp gewijd.
Lees o.a. Zitten is het nieuwe roken of Hoeveel zit u per dag? Ontdek hier ook de voordelen van staand werken

Toch werken we over het algemeen vaker zittend dan staand, vooral in kantooromgevingen. Het beste is dat u dit varieert met zittend en staand werken, en als u zit, dat u kiest voor een goede ergonomische bureaustoel die aansluit op uw lichaam en in iedere positie ondersteund.

Een goed alternatief voor een bureaustoel, is een ergonomische kruk, ook wel een wiebel- of balanskruk genoemd, zie kruk Up. Dit type kruk is een goede (flexibele) aanvulling op de werkvloer.
Waarom? De bewegingskruk is voorzien van een schotelvoet die in alle richtingen beweegbaar is. Hierdoor behoudt u een actieve zithouding en wordt staan gestimuleerd. De kruk is immers in hoogte verstelbaar zodat u op uw gewenste zit-/stahoogte kunt werken met een comfortabele steun.

Door het design is de kruk ook een ideale flexibele zitoplossing voor tijdelijke samenwerkingen en/of als een collega achter uw bureau komt zitten. Want hoe vaak komt het niet voor dat als u iemand iets laat zien op uw beeldscherm, dat men zich moet buigen over het bureau of door de knieën gaat of gehurkt gaat zitten. In deze gevallen is de Kruk Up een uitstekende zitting en stahulp.

Is een bewegende kruk goed voor je rug?

Doordat u een actieve zithouding behoudt en bewegen wordt gestimuleerd, maakt de kruk kleine correcties waardoor uw doorbloeding bevordert wordt. De actieve zit activeert uw spieren, versterkt uw core en maakt dat u recht zit. Daardoor houdt uw tevens uw rug recht en neemt u een betere zithouding aan.

Kruk Up kantoor  

Kenmerken ergonomische kruk Up van Interstuhl

  • Karakteristiek design
  • Frisse kleuren
  • Eenvoudig en intuïtief in gebruik
  • Hoogte verstelbaar (hoogteverstelling afhankelijk van model)
  • Gemakkelijk verplaatsbaar
  • Zitkussen mogelijk
Gele wiebelkruk voor kinderen  Kruk Up Junior
 
€ 129 
meer informatie »
Ergonomische kruk Up zwart  Kruk Up
 
€ 129 
meer informatie »
Interstuhl stahulp blauw Kruk STAND Up
€ 149 
meer informatie »

Toepassing in scholen

Wiebelkrukken school

Door zijn esthetische uitstraling, eenvoud in gebruik en voordelen is de wiebelkruk in uiteenlopende ruimtes toegepast worden. Naast het gebruik op kantoren achter werkplekken, is de balanskruk ook een favoriet in scholen, zowel op basisscholen als op middelbare scholen. U kunt dan kiezen voor de Kruk Up Junior kiezen. Deze is verstelbaar van 37,5 cm tot 49 cm en geschikt voor kinderen vanaf 18kg.

De flexibele balanskruk Up van Interstuhl is een favoriete afwisseling van een stoel. Daarnaast heeft de zitting een duurzaam karakter. 98% van het gebruikte materiaal van de kruk kan hergebruikt worden. Ontdek de Kruk Up collectie hier.

Wellicht interessant voor u:

Top 10 ergonomische bureaustoelen
Inspirerende en veilige schoolinrichtingen
Een werkplek volgens de ARBO regels
Het kantoor als clubhuis

MV Kantoor is een ervaren projectinrichter uit Zeist. Wij helpen u ook graag met de inrichting van kantoor, kantine, ontvangst of vergaderruimte. Van een bescheiden kantoor tot grote organisaties verzorgen wij passende meubels. Wij vertalen uw wensen naar een 3D tekening en nemen het volledige proces uit handen. Benieuwd welke bedrijven u al voorgingen? Bekijk onze projectpagina en lees onze referenties, klanten geven ons een 9,3! Neem contact op met onze klantenservice om een afspraak in te plannen.